Стефан Велков отново игра за Славия. Момчето, сочено за един от най-големите таланти в "бялата" школа в момента, се появи на терена след близо 7-месечно отсъствие. Велков излезе титуляр в мача срещу Черно море (1:1) от 26-ия кръг на Елитната група до 21 години. 18-годишният защитник се представи добре, но беше заменен по собствено желание на почивката, за да се избегнат излишни рискове със здравословното му състояние.

Стефан тренира вече от една седмица пълноценно с първия състав на Славия. Очаква се той да влезе за няколко минути и в предстоящия мач от "А" група срещу Хасково, научи БЛИЦ. Младокът вече е възстановен напълно от контузията в коляното, която го извади от игра за много дълъг период от време. По време на подготовката с него се занимаваше легендарният кондиционен специалист Трендафил Терзийски.

18-годишният Велков има 21 мача с екипа на представителния отбор на столичани, но в последните 15 месеца е преследван от травми, като първо имаше контузия в глезена, а след това скъса връзки на коляното. Младежкият национал изкара пробен период в Манчестър Юнайтед, а след това беше пред трансфер във Фулъм. Преди месец той поднови договора си със Славия, подписа  за още три сезона. Велков е част от младата вълна „бели” надежди”, сред които са още Янис Карабельов, Емо Стоев, Владимир Семерджиев, Ради Василев и др.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015