Съставът на Браничево дръпна на върха в северната група на Шуменското областно първенство след победа като гост на Венец. Вторият в класирането Пет могили изостана на 4 точки, след като направи изненадващо равенство с опашкаря Звегор. Футболистите на Каолиново и Ясенково бяха най-резултатни в 20-ия кръг на север. Двата тима победиха съответно с 6:0 и 6:1 съперниците си. Шенол Ибрахим вкара три гола за Ясенково. С хеттрик за победата на Каолиново се отчете Марио Иванов.

Заради сватба във Върбица и невъзможност да се отложи мача, тимът на Паламара не се яви за двубоя срещу Дибич и записа служебна загуба.

Поведението на Адил Назифов от Пристое ще разглеждат комисиите към ОС на БФС в Шумен, информира още "Топ Новини". Назифов напусна мача на своя тим срещу Осеновец след като получи втори жълт картон, респективно червен, но след това според доклада на дежурния делегат е продължил да се държи неспортсменски. Директен червен картон получи Медаим Мехмед от Студеница, който е спрял голова атака на противников футболист от Ясенково. Освен тези картони, на север бяха предупредени още 21 футболисти.

На юг водачите в класирането Стан и Атлетик записаха победи и разликата между тях остава 1 точка и след 20-ия кръг. Владимир Кирилов вкара три гола за убедителната победа на Стан с 8:0 над Дивдядово.

В 20-ия кръг единствената победа като гост в южната група постигна тимът на Царев брод. Футболистите на Ендже продължават своя победен ход през пролетния сезон на първенството. В този кръг съставът от Царев брод записа победа с 4:3 над "Ботев" в Нови пазар след като направи обрат. Ендже губеше срещата с 1:3, но с отлична игра през второто полувреме стигна до победата.