Мичел Бургзорг със сигурност е един от най-екзотичните футболисти, които играят в шампионата ни. Това обаче не е заради дългите му плитки, а поради факта, че освен футболист е и рап изпълнител, като в Холандия има записани няколко парчета под името Прийст Бейби. Бургзорг стана два пъти шампион с Лудогорец, но от това лято играе в Славия. Халфът говори за всичко това в интервю за „Меридиан Мач".

- Мичел, какво ще кажеш за трансфера ти от Лудогорец в Славия?
- Доволен съм. Основната причина, за да дойда в София, е, че в Лудогорец не играех редовно. А това е най-важно за мен. Надявам се сега да имам възможност да съм на терена редовно. Разбира се, това зависи от мен.

- Смяташ ли, че идването ти в Славия е крачка назад?
- Не. Ясно е, че Лудогорец са №1 в България, стигали са далеч в Лига Европа, сега ще пробват отново шанса си в Шампионската лига. Желая им успех. Но аз не разсъждавам, че съм отстъпил назад. И в двата отбора се играе добър футбол. Разликата е, че сега и
аз ще участвам в проекта на Славия. (Смее се.) Досега бях резерва в Лудогорец и въпреки успехите приносът ми бе твърде малък. Предпочитам да съм на терена и нещата да зависят от мен.

- От друга страна, идването ти в София е добре откъм социален живот...
- Да, точно така е. Доволен съм, че вече живея в столицата на България. Аз пристигнах преди две години в Разград директно от Амстердам. Трябва да призная, че за мен бе шок. Градът е чудесен за футболист, тъй като няма никакви изкушения, футбол, футбол и пак футбол. София обаче е друго нещо. Много по-добре се чувства и семейството ми. Тук можем да излезем на добър ресторант или да отидем на някое културно събитие. Дори мога да срещна други чужденци, които не са ми съотборници. (Смее се.)

- Славия прави амбициозен проект. Радваш ли се, че си част от него?

- Да, точно така е. Мисля, че играем добър футбол. Това иска от нас треньорът Милен Радуканов. В Славия има добри футболисти, въпрос на време е да се сработим и да изглеждаме още по-добре. Оптимист съм.

- Наясно ли си, че ако Славия победи ЦСКА през уикенда, ще се изкачите на първо място?

- Това не е най-големият стимул да победим ЦСКА, ние трябва да го направим не заради класирането, а заради историята, феновете. Засега нямам загуба от ЦСКА, надявам се това да продължи и през този сезон. Мисля, че ще ги бием.

- Каква е основната разлика между Славия и Лудогорец?
- В Славия на практика сме нов отбор. Има много момчета, които дойдоха в тима това лято, като мен. В Лудогорец отборът се гради вече 3-4 години, правят се малко промени, всички се познават. Това помага много на Лудогорец, за да бъде най-добър в България. На Славия ще му трябват само време и търпение, за да израсне. Вярвам, че и аз мога да помогна.

- Може ли Славия да се класира за Лига Европа?
- Аз не гледам толкова напред в бъдещето. Нека бъдем по-скромни и главно да работим и да се представяме добре на терена. Играем мач за мач, не си правим планове за след няколко месеца. Мисля, че то-ва е добрият подход в момента. За да сме силни, трябва да побеждаваме и силните, и слабите отбори. Да, сега идва мач с ЦСКА, но и за него се дават три точки, не повече. Славия трябва да е постоянен.

- Какво ще кажеш за смяната на Стойчо Стоев начело на Лудогорец?
- Какво мога да кажа? Това е футболът, а когато няма добри резултати, винаги треньорът е първият потърпевш. Лудогорец тръгна лошо в първенството, в деликатна ситуация е и в евротурнирите. Може би понякога е хубаво да има по-голямо търпение, но това го решава ръководството. Иначе аз съм с отлични впечатления от Стойчо Стоев. Освен добър треньор той със сигурност е и хубав човек.

- Какво смяташ за сблъсъка между Лудогорец и Партизан?
- Лудогорец нямаше шанс. Това беше отборът, който играеше с топката, който търсеше победата. Миналата година Лудогорец отстрани Партизан. Доколкото виждам, сърбите не са по-добър отбор, отколкото бяха преди 12 месеца.

- При това положение ще ги отстрани ли Лудогорец на реванша?
- Имат всички шансове. Ще бъде трудно, но в Шампионската лига няма лесно. Миналата година Лудогорец отстрани отбор като Лацио, няма какво да се плаши от гостуването в Белград.

- Какво става с музикалната ти кариера? Още ли записваш рап под името Прийст Бейби?
- Ха-ха. Да, това е сценичното ми име. Музика записвам само когато съм във ваканция. През лятото бях в Амстердам и влязох в едно студио да опитам някои неща. Но когато сезонът започне, мисля само за футбол. Сигурно след края на кариерата ми на футболист ще продължа с музиката. Сега обаче това е на втори план.