Светкавица победи Юношеския национален отбор на България с 3:1 в контрола среща, част от турнира в Албена. Втородивизионният тим се представи на много добро ниво срещу 19-годишните момчета на Атанас Атанасов-Орела.

Националите откриха резултата в 18-ата минута чрез футболиста на Чавдар (Етрополе) Ивайло Чочев. В 35-ата минута Христо Петев от Светкавица си спечели дузпа и не сгреши от бялата точка. Десет минути по-късно Христо Александров с глава вкара за 2:1 за Светкавица. Третото попадение в мача вкара отново Петев, като реализира още една дузпа в 81-ата минута.

В другия мач от деня Калиакра направи 2:2 с втородивизионния Доростол. Ерхан Мехмед откри резултата за Доростол в 21-ата минута, след като му центрира Методиев. Георги Филипов изравни от дузпа в 40-ата минута, а съдията я отсъди заради нарушение срещу Десислав Русев в наказателното поле.

Силистренци отново излязоха напред в резултата три минути след началото на второто полувреме от дузпа. Вратарят на Калиакра Цветан Димитров фаулира Георги Бижев, а потърпевшият вкара за 1:2. По време на разправиите за този наказателен удар Мартин Димов си изпроси червен картон и остави Калиакра с 10 души на терена до края на мача. В 50-ата минута Калиакра все пак изравни чрез Георги Станчев. Той беше най-съобразителен при добавката след удар от фаул на Георги Филипов и спасяване на вратаря.