Светкавица ще подпише до дни договори с двама нови чуждестранни футболисти, с които се надява да вдигне нивото за пролетния дял на първенството. Това са аржентинският полузащитник Росарио, както и френският нападател Томас Шарл Менди, обяви за БТА изпълнителният директор на новака в "А" група Пламен Донев.

Росарио ще се обвърже с договор за две години и половина, докато Менди е собственост на Локомотив (Пловдив) и ще играе под наем при "мълниеносците". Французинът беше на проби при "смърфовете", но не се хареса на треньора Емил Велев. Тогава пред него имаше два варианта - Светкавица и Етър, като в Търговище беше одобрен след 5 дни тестове. Заплатата му ще се плаща от Локо (Пд), докато премиите за мачовете до края на първенството са ангажимент на Светкавица. Освен тях, вчера в контролата с Черноморец (Бургас) бяха тествани още играчи от Египет и Сенегал, които обаче няма да останат. Както е известно, "мълниеносците" отстъпиха с 0:4 на "акулите", а от днес вече треньор на тима от Търговище не е Никола Спасов, за което първо БЛИЦ ви информира.

"Росарио и Менди направиха добро впечатление и ще останат. Също така сме доволни и от младия Божидар Васев, който дойде при нас под наем от Славия", обясни още Донев.