Президентът на новака в "А" група Светкавица Петко Матеев е в комбина с Гриша Ганчев. Тимът от Търговище дори вече е считан за сателит на Литекс, който го прегази с лекота с 6:0 в по-предишния кръг. И през пролетта "мълниеносците" лесно ще дадат трите точки на шампионите.

БЛИЦ научи, че преди мача на Светкавица срещу Лудогорец от последния кръг Матеев и Ганчев провели половинчасова среща. Домакините от Търговище трябвало да спрат устрема на тима от Разград, който се явява един от основните конкуренти на Литекс към призовите места в класирането.

Дългогодишният шеф на винпрома в Търговище Петко Матеев се отчел с отбрани вина и обещал скачане срещу Лудогорец. Момчетата му обаче се предадоха в края и хората на богаташа Кирил Домусчиев биха с 1:0 с попадение на опитния халф Станислав Генчев. Гриша Ганчев обещал на Матеев, че ще го стимулира при всеки случай, в който Светкавица успее да открадне точки от конкурентите на Литекс за първото място. Не е изключено на полусезона "оранжевите" да пратят някои от юношите си да се обиграват в тима от Търговище. /БЛИЦ