Светкавица победи Спартак (Варна) с минималното 1:0 в мач от група “В” на турнира “Албена къп". Единственото попадение реализира Мохамед Таукол в 81-ата минута.

Още в 3-ата минута Спартак (Варна) имаше положение, Ернан Мехмед стреля опасно по диагонала, но вратарят на Светкавица спаси удара му. В 8-ата минута Диян Кателиев центрира в наказателното поле, Иван Александров стреля опасно с глава, но стражът на Светкавица отново спаси.

Едва в 14-ата минута тимът от Търговище организира по-сериозна атака, Томас Менди беше изведен сам срещу вратаря на Спартак, но не успя да го преодолее. До края на първото полувреме отново Менди и Славчо Шоколаров направиха нови пропуски за тима от Търговище.

През второто полувреме елитният Светкавица беше по-добър на терена и след няколко пропуска все пак стигна до гол. В 81-ата минута Мохамед Таукол прехвърли вратаря на Спартак и с глава добави за 1:0.

След изиграваното на трите срещи от тази група на първо място е Светкавица с 4 точки, който ще играе в група 1 в следващия етап на "Албена къп". Втори се нареди Спартак, който остана с 3 точки. Последен в групата остана румънският Калатис с 1 точка, който ще играе в група 2 в следващия етап./БЛИЦ