Последният в "А" група Светкавица се класира на финала в турнира за Купата на Община Сандански, след като се наложи с 5:3 срещу домакина на надреварата Вихрен. През цялото време по-добрият отбор бе този от Търговище. Още в първите минути се видя, че селецкията на Никола Спасов ще се стреми към победата, защото само при пълен успех срещу Вихрен добиваше право за финал.

На няколко пъти Илиев, Шоколаров и Кънев се озоваха опасно пред вратата на съперника, но ударите им бяха твърде неточни. В 6-ата минута Илиев изскочи на няколко метра пред вратаря на Вихрен Методи Попов, но не успя да реализира. В 16-ата домакините проведоха първата си успешна контраатака, подхваната от Саватов, той попаде топката към устремилия се от ляво Длагонски, който преди да стреля бе посрещнат от Георги Иванов от Светкавица. Последваха нови две контраатаки на футболистите от тима от Търговище, но вратарят Попов бе на мястото си. В 26-ата минута се случи нещо неочаквано на база показаната до момента игра. При контраатака по левия фланг, започнала от Илия Длагонски, последва пас към Румен Гунински, който подаде на Славчев, последният шутира и топката се спря в горния ляв ъгъл на Даниел Беконо за 1:0.

В 28-ата при бърза контраатака на "мълниеносците" Тихомир Кънев изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Методи Попов за 1:1.

В следващата минута отново при атака, подхваната от дълбочина от Славчо Шоколаров, последва пас към Божидар Васев и той не сгреши от близко разстояние за 1:2. В 37-ата минута юношата на Славия остана сам срещу вратаря на Вихрен Методи Попов, но не успя да го преодолее и да вкара второто си попадение в срещата.

Чисто голово положение проиграха футболистите на Вихрен в 39-ата минута. Тогава Илия Длагонски след силен рейд по левия фланг насочи топката към Румен Гунински, но Беконо изтича и предотврати опасността.

Второто полувреме също беше много интересно, като в него паднаха още 5 гола. В 50-ата минута след центриране от дясно пред наказателното поле на Вихрен Тихомир Кънев отклони кълбото в мрежата на Методи Попов за 1:3. Четири минути по-късно включилият се в помощ на нападението Вангел Стоянов намали на 2:3. В 59-ата Илия Длагонски отбеляза красив гол и настъпи равенство в резултата на терена - 3:3, пише БТА. До края на срещата Тихомир Кънев и Николай Петров отбелязаха по едно попадение и резултата стана 3:5 за Светкавица.

При това положение "мълниеносците" с две победи в групата си съвсем заслужено станаха финалисти в турнира за Купата на Община Сандански.

ВИХРЕН - СВЕТКАВИЦА 3:5

ВИХРЕН
: Попов, Якимов, В.Стоянов, Андреев, Драмов, Славчев, Бачев, Саватов, Длагонски, Николов, Гунински (Стоянов, Корчев, Джалков)

СВЕТКАВИЦА:
Беконо, Дамянов, Георгиев, Иванов, Недялков, Васев, Петров, Шоколаров, Илиев, Кънев, Антонов (Стоянов, Венков, Ив.Георгиев, Моке, Мартинов)