Бившият футболист на Черноморец, Нафтекс и Спартак (Варна) Радомир Тодоров премина в Светкавица. През есента защитникът игра за “соколите”, но вече е част от елитния тим. Роденият на 11 август 1980 година Радо Тодоров натрупа опит и в Азербайджан, където игра в Хазар (Ленкоран). Той ще подпише със Светкавица до юни 2012 година.
Още трима чужденци чакат в Търговище - ляв полузащитник и централен нападател от Франция, както и централен защитник от Македония. В края на седмицата в Светкавица чакат ненужни играчи в Литекс и Лудогорец.

Последният в “А” група започва зимната си подготовка на 11 януари и в първите девет дни ще остане в домашни условия. От 20-и до 26 януари Светкавица ще участва на турнира в Сандански, където е в една група със Славия и домакините от Вихрен. Втората част от подготовката също ще бъде с участието в турнир - от 2-и до 12 февруари в Албена. Светкавица има планирани три контроли - на 28 януари със Сливен в Търговище, на 31-и с Черноморец (Бургас) и на 18 февруари със Спартак (Варна). Светкавица вече освободи девет играчи от есенния състав. Това са Венцислав Маринов, Мартин Христов, Диян Димов, Александър Димов, Георги Дамянов, Венцислав Йорданов и египтяните Ислам Магди, Мохамед Тауакол и Махмуд Абделаати.