Собственикът на Марица Рангел Берберов отново пое функциите на основен и единствен спонсор на футболния клуб от Северен Пловдив. В началото на месеца Ронго бе обявил, че не може да се справи с издръжката на клуба.

Бизнесменът претърпя операция на черен дроб в Германия и към момента е на медикаментозно лечение. Това не му пречи да е плътно с футболисти, треньори и ръководители на клуба.

"Имаше някакви съмнения дали нашият шеф ще продължи с издръжката на клуба, но всичко вече е отминало. Марица отново ще разчита на досегашния си финансов гръб. Ще разкрия също, че треньорите ни вече получават по-голямо възнаграждение с въвеждане на нова система за плащане и стимулиране на техния труд", заяви пред news4000.bg изпълнителният директор на Марица Георги Фиданов.

В неделя "жълто-сините" гостуват на Загорец в мач от 19-ия кръг на Югоизточната "В" група. След срещата започва зимната ваканция, през която ще се търси нов старши треньор.

"В хода на шампионата ни напусна Манол Георгиев. В движение оформихме треньорски щаб от моя милост, треньорът на вратарите Мишо Ролев и Иван Кочев. Трябва ни обаче старши треньор, който да няма други ангажименти. Аз въртя администрация, а Кочев работи и в школата, така че ще търсим наставник на представителния ни отбор", сподели още Фиданов. /БЛИЦ