Новият халф на ЦСКА Светослав Петров заяви в интервю за електронното издание apasport.az, че ще се радва, ако Баку бие Левски в София. Изданието публикува интервю с Петров, който до това лято носеше екипа на азерския Нефтчи. "В България се счита, че Левски ще се класира напред. Мисля обаче, че Баку има отличен шанс да мине в следващия кръг, тъй като ще има възможност да играе с контраатаки. Тук върви война между ЦСКА и Левски. Аз бих желал в следващия кръг да се класира Баку", казва Петров, цитиран от "Тема спорт".

Журналистът поставя въпрос на Петров: "Във всеки случай това е български отбор, а вие също представяте София. Излиза, че не искате вашите съотечественици да спечелят?" Петров обаче е категоричен: "В думите ви има доста истина, но наред с това аз искам Баку да се класира в следващия кръг".

Петров споделя, че евентуално отпадане на "сините" няма да е изненада, тъй като миналата година те са били елиминирани от БАТЕ Борисов.

Халфът на ЦСКА отбелязва още, че е сигурен в успеха на червените срещу Дери Сити: "Те не са отбор от нашето ниво, ЦСКА е значително по-силен от тях. Браниха се 90 минути в първия мач, затова трудно им вкарахме гол, макар че имахме много положения."

Петров добавя, че не иска ЦСКА да има за съперник в следващия кръг от Лига Европа представителя на Азербайджан Карабах. Този тим вероятно ще продължи напред, тъй като надигра финландския Хонка като гост с 1:0 и е фаворит за реванша./БЛИЦ