Бившият капитан на Лудогорец Светослав Дяков сподели плановете си за бъдещето, както и част от най-запомнящите за него моменти от изминалите 10 години като част от българския шампион. Халфът даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT и посочи най-хубавия момент с фланелката на "орлите". Според него първенството ще бъде много по силно, ако Левски е силен.

„Изпращам последните 10 години с чувство на удовлетвореност. Изградихме това от нулата и растяхме заедно с отбора. Радвам се, че показахме и у нас и в Европа много стойностни неща. Запазваме страхотни отношения с клуба. Всички разбрахме ситуацията и се разделихме като бели хора. В бъдеще може да работим отново. Радвам се, че ръководството има желание за съвместна работа. Имам вратичка да се върна в Лудогорец след състезателната кариера. Смятам, че в следващата година ще си дам отговор на въпроса каква позиция ще искам да заема“.

„Не съм се насочил към нищо за мен. Всички позиции ми допадат. Трябва да изградя какво иска, за да мога да съм честен към работодателите си. Ще играя поне още година, след това ще усетя дали моментът е дошъл да спра. За момента се чувствам в чудесна форма. Надявам се, ако се съберем това ядро от опитни футболисти, то Пирин отново да е фактор и Благоевград да стане тази непревземаема крепост, която беше и преди. Най-важното е да покажем агресията и желанието, което да върне публиката по трибуните. Надявам се Пирин да е фактор. Не бива да избързваме обаче, тъй като отбор, който идва от Втора Лига, веднага да е фактор. Надявам се обаче да посеем пътеката за по-младите след нас“.

„Най-сладката шампионска титла е първата. Беше голяма драма, всичко се реши в последния кръг, което се случва рядко. Имах много запомнящи се мачове, но този срещу Стяуа е безспорният №1. Съдбата се усмихна на нас обаче, тъй като можеше и да е различно. Щастлив съм, че Моци беше този, който беше героят в онази вечер. Радвам се, че той продължава да работи в клуба, тъй като носи шампионски манталитет“.

„Не съжалявам за нищо в Лудогорец. Преизпълних мечтите си. Може би ЦСКА ще са най-голямата заплаха за титлата догодина, а най-големият им коз е Любо Пенев. Познавам го и е страхотен треньор. Ако остане и развие идеите си, то ЦСКА ще се доближат още повече. Надявам се Левски да се върне на върха. Това е огромен клуб, който заслужава да е сред най-големите. Радващо е, че не фалираха и продължиха по честен път. Левски е марка за нашия футбол и силен Левски ще допринесе и за силно първенство“.

„Най-успешният треньор на Лудогорец е Георги Дерменджиев. Не искам да казвам отделни имена, всички заслужават уважение. Петев създаде отбора, така че и неговият отпечатък се усети в голяма степен. Истината е, че догодина ще е малко по-трудно, тъй като гръбнакът на клуба си тръгна. Сега е моментът обаче новите момчета да поемат тази функция. Време е за нови лидери. Не е лесно в Лудогорец, напрежението не е малко. Надявам се и малко повече българи да намират място в тима, тъй като има качествени родни играчи“, сподели Дяков.