Помощник-треньорът на ЦСКА Светослав Петров бе гост в актуално студио “Дерби” с водещ Георги Симеонов-Мейса. Той коментира отпадането от плейофите на Лига Европа и представянето на тима в родното първенство.

„Със сигурност и ние сме сбъркали някъде около мача със Стяуа. Познавахме много добре съперника. Знаехме силните и слабите страни. Сега, ако може да се върнем назад, вероятно щяхме да подходим по подобен начин. Не мисля обаче, че заради един мач трябва да се затрие работата ни в последните месеци. Направили сме си изводите за допуснатите грешки. Ето, сега ще ви кажа защо наредихме някои футболисти така в реванша. Спас Делев бе сложен между централните защитници на Стяуа, защото и Вальо Илиев и Галамаз са по-тромави и могат да бъдат надбягани. Платини имаше за задача да взема топката от по-задна позиция, за да се противопостави на полузащитниците им. Извадихме Янис Зику на крилото, защото Никулица не е свикнал да играе бек и се надявахме оттам да създадем опасности”, разкри Петров.
 
„Не трябва да се съсредоточаваме и да плюем - било Гонзо или Радуканов. Трябва да се вникне по-сериозно в глобалните проблеми на футбола. Ще ви разкрия, че Янис Зику преди всяко гостуване ни пита как е терена. Явно са му казали, че в България терените извън София са зле”, каза още асистентът на Радуканов.

„Мисля, че няма футболист, който не е литвал в облаците в един момент от своята кариера. Аз съм казвал, че не всеки футболист може да играе в Левски или ЦСКА, независимо колко е добър в друг клуб. Според мен Спас Делев си е осъзнал грешките и за червения картон срещу Калиакра. В ЦСКА има добър колектив. Това се видя и по време на радостта след мача в Монтана. При нас нещата са добре. Ние не делим нашите играчи на българи и чужденци, защото, ако го направим, ще разбием колектива”, завърши Светльо Петров.