ЦСКА е на път да привлече футболист, който е ставал световен шампион. Новината разкрива бразилският журналист Фелипе Хесус Минейро от “Глобо” пред в. “24 часа”. Става дума за вратаря на Палмейрас Маркос Роберто Силвейра Рейс, или просто Маркос.
 
Той е свободен агент. Новината му била потвърдена от самия играч, който допълнил, че лети за София на 22 юни, за да се включи в първата тренировка на “червените” ден по-късно.
 
На Мондиал 2002 вратарят беше титуляр за шампионския тим на Бразилия, като в 7 мача пусна само 4 гола - два от Коста Рика и по един от Турция и Англия.
 
В Палмейрас 37-годишният вратар е играл 19 сезона, като е ставал 2 пъти шампион на Бразилия, четири пъти на Сао Пауло, има една купа на страната и една Копа Либертадорес.
 
С националния тим има 29 мача за 6 години, като е печелил Копа Америка през 1999 г. и купата на конфедерациите на ФИФА през 2005 г.
 
Маркос искал в края на кариерата си да поиграе в Европа и особено в турнирите и заради това с радост приел офертата на ЦСКА./БЛИЦ