Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Лудогорец е на път да си осигури услугите на ганайския нападател Агиеманг Опоку. 22-годишният футболист става световен шампион с отбора на страната си до 20 години през 2009-а. Освен със златния медал той може да се похвали и с един сребърен от Купата на Африканските нации от 2010 г.

За мъжкия тим на Гана Опоку е изиграл 9 мача. Нападателят вече се присъедини към подготовката на Лудогорец, съобщава "Тема спорт". Играчът ще бъде тестван от треньора Ивайло Петев, след което ще стане ясно дали ще му бъде предложен договор.

Идеята на младия специалист е да има алтернатива на капитана Емил Гъргоров. За разлика от Бадема обаче Опоку е доста по-здрав физически.

Ганаецът започва кариерата си в родния Ашанти Голд. След като преминава през всички юношески формации на тима, през 2005 година дебютира за мъжете. За 2 години Опоку изиграва 70 мача за първия отбор, в които вкарва 31 гола. Доброто му представяне не остава незабелязано и той преминава в тунизийския Сфаксиен. За този тим ганаецът записва 27 мача и 7 гола. Само година след преминаването си в Сфаксиен нападателят е продаден на Ал Сад (Доха). Опоку прави впечатляващ първи сезон за катарския отбор, но въпреки това по-късно ръководството снема доверието от него. Пратен е в Ал Уахда от Ану Даби, а след това продължава кариерата си в друг катарски клуб - Ал Ахли (Доха), където е преотстъпен за 3 месеца.

Опоку ще изкара проби в Лудогорец, тъй като не е играл от няколко месеца. Треньорският щаб на клуба от Разград има опасения, че той не се намира в добра кондиция и иска да се увери, че притежава необходимите качества, за да подсили тима за атаката на групите на Шампионската лига. Както е известно, на проби в Лудогорец е още един играч - офанзивният полузащитник Франк Гуела от Кот д`Ивоар.

До момента шампионите подписаха договори с Иван Чворович, който беше привлечен от Миньор (Перник), холандският полузащитник Митчел Бургзорг и бразилският ляв бек Жуниор Кайсара.

От вчера Лудогорец е на лагер в Смолян, който ще продължи до 21 юни. 

2_5.jpg