Бой на мач между Витоша (Бистрица) и Звезда (село Семчиново) завърши със средна телесна повреда, а кадри от агресията на стадиона в Железница предизвикаха дискусии в социалните мрежи. 

"До 90-ата минута си беше нормален футболен мач. Нашият аматьорски отбор играеше срещу отбора на Витоша (Бистрица), в който са бивши футболисти, и мачът беше интересен. Но в 91-ата минута при корнер се случи инцидент и наш футболист направи аркада на играч на Витоша. След това нахлу публиката и човек от резервната скамейка, който нокаутира двама от нашите играчи. Удари единия отзад, а другия фронтално, направи му фрактура на носа", разказа пред bTV Здравко Караиванов, който е пряк свидетел на случилото се. 

"Срещата беше предавана на живо. Вижда се той как тръгва от скамейката, после влиза в съблекалнята, преоблича се с екип на Витоша (Бистрица) и си тръгва", добави той.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Дългогодишният футболист и бивш национал Даниел Пеев в момента играе за "бистришките тигри".

"Съжалявам за това, което се е случило. Витоша (Бистрица) като клуб не е замесен, нито футболистите, и не е добре да се правят такива ненужни спекулации. Питайте организаторите кой е този човек. И на мен ми е много интересно защо никой от тях не излиза със становище. Техният футболист е отстранен от турнира. Ние също сме отстранени без да имаме жълт или червен картон. Този човек не е наш съотборник. Ние сме приятели, които играят за удоволствие. Нямаме треньор, нямаме щаб. Вероятно е фен", добави Пеев.

След инцидента Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз реши Витоша (Бистрица) да бъде дисквалифициран от участие в турнира, а на Звезда (Семчиново) да бъде присъдена служебна победа от 5:0.