Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на столичния район "Студентски" Димитър Дилчев дадоха в Зимния дворец на спорта старта на ХI футболен турнир "Децата - бъдещето на България". Той се организира по програмата на ДФК "Лъвчетата", като част от Националната кампания "Аз обичам спорта" на МФВС.

"Искам да поздравя организаторите и да благодаря на родителите, че дават стимул на децата от малки да бъдат дисциплинирани и организирани. Този турнир е част от кампанията "Аз обичам спорта", нейната цел е да обединим усилията си, за да спортуват повече деца и да расте здраво поколение. На добър час! Пожелавам "феър плей" и нека най-добрите да победят", така министър Нейков насърчи малчуганите преди първия мач.

И кметът Дилчев се присъедини към поздравите: "Това, което виждам пред нас са "лъвчетата" - нашите деца. Искам да пожелая на всички дечица да са живи и здрави, да слушат родителите си и дай Боже да има повече такива прояви, защото именно спортът е един от начините за възпитание на нашите деца."

Главният организатор на футболната надпревара Венцислав Гаврилов изказа специална благодарност към МФВС, Столична община и БФС за подкрепата при провеждане на турнира. Той подчерта, че ДФК "Лъвчетата" навършват 16 години от своето създаване, а футболният турнир "Децата - бъдещето на България", се осъществява за 11-ти път. По случай 16-годишнината на ДФК "Лъвчетата" всички гости получиха за благодарност от организаторите новата почетна значка на клуба.

От 8 до 14 май в столичния Зимен дворец на спорта, 3500 деца в предучилищна възраст - 3-7 години от 60 столични детски градини, организирани в 198 отбора, ще ритат топка под мотото "Аз обичам спорта".