Втородивизионият Свиленград отново ще изнесе основната си част от тренировките на терените в съседните гръцки общини, съобщиха от клуба. Причината, е че на официалния стадион на южняците от днес подготовката си води ЦСКА. "Армейците" дори ще изиграят контрола с местния тим в петък.

Двата клуба вече са се разбрали, и южняците, са преотстъпили терена си на "армейците". Затова и през тази седмица тимът от Източната "Б" група ще тренира на стадионите в съседните гръцки села. Селекцията на Румен Стоянов вече неведнъж провежда заниманията си на спортната база в съседното гръцко село Орменион. То се намира на едва 5-6 километра от Свиленград и пътя до там отнема 20-ина минути.

В последно време "жълто-зелените" бяха прекратили тази практика заради блокадите на българо-гръцката граница, която на няколко пъти спря местния тим от мераците му да отскочи до южната ни съседка, информира svilengrad1921.com. През миналата седмица пък обилните валежи и придошлите реки наводниха стадионите в Орменион и Дикеа, заради което и Свиленград води тренировките си на местна почва. Сега обаче ще се направи опит да се съхрани тревната настилка на официалния стадион.

В тима на Румен Стоянов няма контузени, с изключение на Симеон Пиронков. Левият бек отново изпита болки, които му попречиха да играе в контролата с Хеброс (Харманли). Заради различни болежки Пиронков в последната година така и не е записал нито една игрова минута. Всички други футболисти обаче са на линия и ще бъдат на разположението на спортно-техническият щаб за заключителния етап от подготовката. /БЛИЦ