Недоволни фенове на футбола създадоха група в социалната интернет мрежа “Фейсбук”. Родните привърженици се обединиха под мотото: “Националният отбор по футбол не е на абонатите на Булсат, а на всички нас!” Както е известно, двубоят тази вечер от 22,00 часа ще се предава единствено по цифровия канал ТВ+ на Булсатком.

“Нека всички заедно да изразим възмущението си от абсолютната незаинтересованост на националните ефирни телевизии на България, начело с БНТ относно българския футбол. Нито една ефирна телевизия няма да предава срещата Англия - България! Припомняме ви също, че важните плейофни мачове на двата гранда – Левски и ЦСКА за влизане в Лига Европа, също бяха подминати с непонятно за нас пренебрежение от същите тези телевизии”, пишат феновете.

От няколко дни българските запалянковци не спират да пълнят форумите в интернет с негативни мнения срещу Националната и част от останалите телевизии, които имат спортна насоченост. Част от привържениците дори излизат с открити писма до премиера Бойко Борисов, който да се занимае със случая./БЛИЦ