Детска футболна академия „Царско село“ стартира от лятото, съобщиха от ръководството й. Нейното начало ще бъде дадено през лятото на 2015 година В школата ще се приемат деца, родени от 2003 до 2010 година. Академията ще развива и женски футбол. Записвания ще могат да правят момичета до 14 и до 17 години. Записванията ще стават чрез формуляр в официалния интернет сайт на академия „Царско село“.

Всички желаещи могат да станат част от новия футболен проект.

Ще бъде правен постоянен подбор. Ръководител на школата ще бъде Йордан Христов, който има дългогодишен опит в работата с деца и юноши в чужбина. Всички подбрани от него треньори ще бъдат с необходимия лиценз.

Академия „Царско село“ разполага с четири терена. Два от тях са изкуствени и притежават последния сертификат от ФИФА. Има още две игрища с естествена трева, където приоритетно ще тренират децата. Всеки записал се младеж трябва да представи документ от медицински преглед от личния лекар.

Отборите ще се включат в първенствата за определените възрастови групи, а всяка година академията ще допълва нов набор. Амбициите на ръководството са много сериозни и се надяват, покрай работата с мъжкото и дамското направление да се появят някои от новите бъдещи звезди на българския футбол.