Очакванията властите да запечатат столичния стадион „Локомотив“ не се оправдаха поне до ранния следобед днес.

Както е известно, областният управител Данаил Кирилов бе изпратил покана за доброволно напускане на спортния обект стадион „Локомотив“ от ОСК Локомотив. Това трябваше да стане до днес в 13:00 часа.

Председателят на ОСК Локомотив Владимир Аврионов бе пред сектор „В“ на съоръжението, където 40-50 деца, представящи спортния клуб, протестираха срещу затварянето на стадиона с табели на спортовете, които практикуват, транспарант и червено-черни знамена.

В един момент децата дори излязоха за кратко на платното на булевард „Рожен“ с намерение да блокират движението, но бързо бяха върнати оттам пред централния вход на сектор „В“, разказва случката репортер на "Гонг". Вследствие на това им действие обаче, бързо пред обекта се появи патрулка на полицията.

Децата чакаха появата на инспекторите, които трябваше да запечатат стадиона, до около 14 часа, след което започнаха да се разотиват. Поне дотогава не бяха предприети никакви действия в тази посока.

От страната, където се помещава футболният клуб Локомотив – сектор „А“, пък не случи абсолютно нищо различно от нормалното ежедневие.