“Ботев” (Пловдив) победи с 4:2 чешкия Словачко в контрола, играна в Австрия. Два гола за пловдивчани заби обещаващият талант Тодор Неделев, а по веднъж се разписаха Иван Цветков и македонецът Бобан Грънчаров.

“Ботев” пое инициативата от самото начало на срещата и по всякакъв начин търсеше гола. Така се стигна до 21-ата минута, когато Неделев с удар от 25 метра препарира вратарят на Словачко. Малко по късно Станислав Костов пробва да се разпише. Той пусна технично топката край стража на чехите, но тя удари гредата и излезе в аут.

В 38-ата минута Костов изведе Неделев очи в очи със стража на Словачко и младата надежда покачи на 2:0 с хубав плътен удар. В началото на втората част чехите успяха да върнат един гол чрез Досег. В 63-ата минута обаче Костадин Дяков проби по крилото, центрира към македонеца Бобан Грънчаров и резултатът стана 3:1.

До края на мача двата отбора си размениха по още едно попадение. Първо резервата Кузма се възползва от грешка на защитата на пловдивчани и отблизо намали на 3:2. След това преминалият от "Левски" в “Ботев” Иван Цветков се разписа от дузпа за крайното 4:2.

Съставът на “Ботев” за мача със Словачко: Иванов, Станчев (70-Христов), Караславов (46-Рахов), Грънчаров, Енрике, Иршак, Папасуелос, Атанасов (59-Дяков), Цветков, Неделев (46-Огнянов), Костов (46-Виейра)