Роденият в Благоевград Геро Писков напусна школата на Лудогорец. Защитникът вече е част от Берое, където ще продължи развитието си като футболист. Юношата на Пирин 2001 изкара точно 8 месеца в школата на шампионите.

От ръководството на разградчани обаче нито веднъж не дадоха шанс на младежа да тренира с първия отбор, пише "Струма". Стойчо Стоев не посмя да се довери на младока, въпреки проблемите които има с окомплектоването на защитата. Геро е роден през 1995 година и участва с една от формациите на Лудогорец в областното първенство.

След отличното представяне на камп в Байерн (Мюнхен) през 2012 година, юношата на Пирин 2001 бе избран за рекламно лице застрахователна компания “Алианц”. В тези кампове по няколко деца от няколко европейски държави тренират с футболистите на Байерн. През миналата година едно от българските деца бе именно Геро, който ще бъде рекламно лице на тазгодишната кампания.

В школата на Лудогорец, Писков бе привлечен от шефа Яков Папарков. През 2011 година Геро получи повиквателна и за националния отбор до 18 години. От днес младокът вече е в школата на Берое. Лично наставникът на старозагорци Петър Хубчев се е ангажира да му даде шанс.