Днес по обяд в отделението по травматология към МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора Георги Божанов претърпя успешна операция. От началото на годината талантливият футболист на Берое страда от постоянни мускулни проблеми, като повече от половин година не бе ясна причината за това, информира Beroe Online.

Три часа след операцията най-проспериращият млад играч в Стара Загора за сезон 2008/09 бе посетен от клубния лекар д-р Николай Борисов и пресаташето Чавдар Златев.

"Става въпрос за стара увреда в областта на задната мускулна група на лявото бедро. Увредени бяха два от мускулите участващи във флексията на колянната и тазобедрената става. Възстановени бяха напълно мускулните калъфи, инжектиран бе специален гел - противоадхизивен, за да не се получават сраствания в бъдеще. Контузията е впоследствие на стара спортна яка травма, такава от пренапрежение на мускулатурата. Мускулът беше променен и е взет материал от него за биопсичен контрол, за да видим дали има някакво възпаление, дали има някакво изменение в мускулните фибри", обясни д-р Недко Димитров.

"Много добре се чувствам след операцията. В момента нямам никакви болки, само съм малко изморен. Дано всичко мине както трябва и бързо да се възстановя. Това е контузията която получих в Албена, вече 7-8 месеца. От тогава постоянно ме тормозеше. Дано сега всичко е чисто и да нямам повече проблеми. Преди операцията ходих на доста места – в София при д-р Мишо Илиев, в Пловдив. На всякъде съм бил, но нещо не ставаха нещата, не можеха да открият какво е", заяви пред Beroe Online 20-годишният Георги Божанов, който се очаква да е готов за игра след около 2 месеца. /БЛИЦ