Офанзивният халф на Черно море Николай Минков e водил занимания в продължение на 3 дни с отбора на немския елитен Фрайбург. Това разкри пред varnautre.bg мениджърът на младока Веселин Петров.

"Престоят му включваше тренировки с различни възрастови групи, като още на първото занимание с U19 Минков се отличи с 2 гола и направи 2 асистенции за 30 минутна двустранна игра. Технически играчът превъзхождаше, а физически е съизмерим с две години по-големите от него футболисти на германския тим", коментира Петров.

В немския отбор са останали много доволни от професионализма, показан от младия "моряк", както и от неговите качества. От Фрайбург желаят да го наблюдават в мачове на националния отбор в неговата възраст и тогава ще вземат окончателно решение.

След пробите в Германия Минков прекара 5 дни в базата на Сошо, където се отличи с няколко отбелязани гола и асистенции в двустранните игри, на отборите от школата на френския тим.

Според информация от треньорите на различните възрастови групи, с които юношеският национал тренира, много добро впечатление е напавил резкият демараж и визията му за играта. Младият полузащитник се понравил и с показаната огромна мотивация и професионализъм по време на престоя си. На "Тича" очакват и официално становище на френския тим.