Нападателят на Черно море Мартин Минчев впечатли италианския Торино. 16-годишният талант от детско-юношеската школа на “моряците” изкара петдневни проби в академията на “биковете”, където изигра една контрола. До тестовете се стигна, след като скаути са наблюдавали изявите на футболиста няколко месеца, като най-вече той е грабнал окото на специалистите с представянето си за националния отбор. Преди да започне тренировъчния процес, Минчев е минал пълни медицински прегледи в Торино, разказа пред клубния сайт шефът на школата на Черно море Емануел Луканов, който придружи играча в Италия. 

“Първите три дни Мартин тренира с местните таланти, родени 2000 г. В последния ден от пробите взе участие в контролата срещу тим от региона. Торино победи с 4:0, а Минчев вкара хеттрик. И трите попадения бяха много красиви”, обясни Луканов, който поясни, че от клуба са им предоставили страхотни условия по време на престоя им в Италия.

След доброто представяне на младия талант от Торино са готови веднага да привлекат Минчев в редиците си и от следващия сезон той да стане част от отбора, родените през 2001 година на италианската школа. Дали ще се стигне до трансфер първо зависи от желанието на самия футболист и едва тогава ръководствата на двата клуба ще проведат разговори.