Още един българин ще стартира в италианския Новара от следващия сезон заедно с левия защитник Алеко Алеков от академията в Етрополе. Това е лявото крило Васил Димитров, което досега се състезаваше в "Левски", пише "Проспорт.бг". И двете момчета са родени 1996 година и се познават отлично, а Новара пък ще има изцяло български ляв фланг.

За разлика от Алеко, който преминава изцяло по футболни причини, Димитров заминава за Италия и по семейни. Това разбира се съвсем не означава, че младият нападател е одобрен по социална програма. Той беше тестван и показа задоволяващи спортно-техническото звено на академията качества. Вече се знае, че и двете момчета ще учат в едно и също училище, освен че ще бъдат съотборници.

Самият клуб все още не е напълно наясно къде ще играе представителният отбор през следващия сезон. Независимо, че отпадна от Серия "А" е напълно възможно и да оцелее в елита след огромните скандали за уговорени мачове в Калчото. За сметка на това Новара набра доста добър точков актив (32) и все още вярва в чудото, че може и да остане в елита.