Нефтохимик завърши наравно и във втората си контрола от зимната подготовка. "Шейховете" направиха 1:1 със Созопол на стадион Българово.

Наставникът на Нефтохимик Диян Петков отново заложи на два различни състава през двете полувремена. В първата част на мача играта беше равностойна. Домакините имаха шанс на два пъти да открият резултата. Още в първите 15 минути от срещата пред Владислав Мисяк се откри чудесна възможност да отбележи. Той опита да стреля с глава, но не успя да улучи вратата. Малко по-късно Ерай Карадайъ стреля по диагонал, но вратарят на Созопол успя да избие в корнер. На почивката отборите се прибраха при нулево равенство.

Действието през второто полувреме се развиваше главно в центъра на терена. И двата тима заложиха на офанзивна игра. В 74-та минута Нефтохимик откри резултата след точно попадение на младия нападател, преотстъпен от „Левски“ – Илия Димитров. Седем минути преди края на срещата гостите изравниха чрез рикошет, след изпълнение на пряк свободен удар на Станимир Баев.

Това беше второ равенство за Нефтохимик в контролите. Преди тази среща „Шейховете“ направиха 0:0 с Несебър. В предишната си среща Созопол пък отстъпи с 1:2 на Черно море.