Млад български футболист прави фурор с екипа на Атлетико (Мадрид). Юношата на Берое Георги Стоянов, който е от град Твърдица, е голмайстор на формацията на "дюшекчиите" до 15 години, научи БЛИЦ. 

С 29-те си попадения в 13 мача в първенството той става голмайстор и изиграва ключова роля за шампионската титла на отбора си. Треньор му е Борха Ресуррексьон, който е брат на звездата на Атлетико (Мадрид) Коке.

Специалистът разчита много на българския нападател, който с упорит труд бързо се наложи сред титулярите и през цялото първенство беше неизменна част от стартовия състав. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В академията на Атлетико възлагат големи надежди на Стоянов. Талантът от Твърдица изпъкваше сред връстниците си през изминалия сезон, демонстрирайки отличен голов нюх, бързина, както и отлично чувство за пласиране. И през новия сезон Стоянов ще повежда атаката на тима си, който се състезава в първенство, в което обаче не са Реал (Мадрид) и Барселона. Школите на двата колоса са в други регионални първенства. 

С блестящото представяне в Испания Георги Стоянов дава заявка за първа повиквателна за юношеския ни национален отбор, в който не е викан до момента.

БЛИЦ научи още, че и друг наш талант играе много успешно в школата на Атлетико (Мадрид) - Дани Димов, който е по-малък от Стоянов.

Той също е голмайстор на отбора на "дюшекчиите" и има основна заслуга за спечелването на титлата за тима му през миналия сезон.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ