Талантливият халф на втородивизионния Ханза (Рощок) Едисон Йорданов, който е от български произход, получи повиквателна за националния отбор на Германия до 19 години. На тима предстои контрола с Хърватия. Треньор на формацията е Хорст Хрубеш. Бившият немски национал е носител на КЕШ и трикратен шампион на Германия с Хамбургер като футболист, както и европейски шампион с Бундестима през 1980-а.

Едисон Йорданов, който тази година отпразнува дебюта си във Втора Бундеслига, вече е носил националната фланелка на формациите до 15 и 16 г. на германския национален отбор.

18-годишният полузащитник, който е син на български емигрант има майка германка и е роден в Рощок. Активната си състезателна кариера започва в Айнтрахт (Шверин), а от 2006-а е част от Ханза в родния си град. Преди две седмици Едисон влезе на смяна за тима си при победата с 4:2 над Валери Домовчийски и сътборниците му от Дуисбург.

Йорданов има двойно гражданство. При навършване на 23 години обаче трябва да избере за кой национален отбор ще играе. Дотогава Едисон може да се състезава в различните формации на Бундестима, като това няма да му попречи да облече фланелката на нашия държавен тим.