Юношите на Берое (родени 1998 година) ще играят на малкия финал на турнира “Андреа Болонезе” в Италия. В последния си мач от група “В” талантите от Стара Загора отстъпиха на Академия с 0:1. Независимо от това Берое завършва на второ място в групата с равен брой точки със съставите на Авелино и Академия.

Преди срещата на стадион “Андреа Болонезе” се изля пороен дъжд, който намаля с началото на двубоя. Треньорът на българския тим Сидер Димитров започна с няколко промени в състава в сравнение с първите две срещи.

В 12-ата минута италианският тим получи право на изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Зад топката застана Папалардо, който се разписа в долния ляв ъгъл за 1:0.

Днес от 18 часа българско време Берое излиза срещу сборния отбор на италианския футболен съюз от областта Кампания в спор за 3-ото място. Веднага след това е финалът, който ще противопостави Соренто и Паганезе. От 21 часа е официалното награждаване и закриване на надпреварата. И трите събития ще се състоят на стадион “Андреа Болонезе”.