Два отбора от школата на Берое играха престижни контролни мачове срещу връстниците си от Галатасарай. Taлантите от Стара Загора гостуваха на базата на турския клуб.

Отборът на Берое до 15 години завърши 2:2 с връстниците си от Галатасарай. „Зелено-белите“ първи откриха резултата след попадение на Любомир Вачев в 40-aта минута. След това домакините успяха да осъществят обрат и поведоха с 2:1. 

Момчетата на наставника Сидер Димитров обаче не се отказаха докрай и изравниха за 2:2 чрез Христомир Иванов пет минути преди края на срещата. „Показахме много добра игра и страхотна борба срещу изключително силен отбор какъвто бе този на Галатасaрай", доволен бе след края на срещата наставникът Сидер Димитров.

Берое (набор 2004) пък спечели изключително престижна победа, след като се наложи с 5:1. „Зелено-белите“ поведоха с 2:0 през първото полувреме след гол от корнер на Йордан Желев и попадение на Красимир Тодоров. Тимът, воден от наставника Радостин Александров, имаше възможност и за трето попадение през първата част, но играч на домакините изчисти от голлинията. На три пъти пък топката профуча в близост до гредата. 

През второто полувреме натискът на старозагорци продължи и тимът отбеляза нови три гола чрез Йордан Желев, Михаил Каменов и централния защитник Ибрям Хабил. 

„Получи се много хубав мач, в който през по-голямата част имахме превес над съперника. Надиграхме противника, показахме самочувствие и страхотни отборни и индивидуални неща. Показахме, че имаме играчи, които превъзхождаха качествата на своите връстници от Галатасарай. Това доказва, че развиваме състезателите си както като единици, така и като отбор. Гордея се с момчетата, с тяхното старание и класата, която показаха, благодарение на тяхната отдаденост и увереност през всичките ни дни на работа“, заяви след срещата наставникът на Берое 2004 Радостин Александров.