Юношеският национален отбор на България до 17 години завърши 3:3 при гостуването на връстниците си от Сърбия в контролна среща, която се игра на градския стадион в Ягодина.

Възпитаниците на Викторио Павлов демонстрираха самочувствие, характер, силен колектив и воля за победа, като играха агресивно и атакуващо през целия мач, пресираха съперника, постоянно се стремяха да създават положения и реализираха три красиви гола, информираха от БФС.

Националите започнаха двубоя пределно мотивирани, като натиснаха съперника от първите секунди, бяха агресивни в предни позиции, владееха повече топката и логично материализираха своите усилия в 17-ата минута.  

Нападателят на Левски Станислав Иванов надбяга отбраната на домакините, излезе сам срещу стража и с хубав удар в близкия ъгъл извън малкото наказателно поле откри резултата.  

"Лъвчетата" продължиха да атакуват и да търсят нов гол, докато сърбите разчитаха основно на контраатаки. При две от тях между 27-ата и 29-ата минути домакините успяха да обърнат резултата чрез Йовелич и Дзърлек.

Това не разколеба националите, които до края на първата част създадоха още две-три добри положения, но липсата на късмет им попречи да изравнят резултата. Логичното все пак се случи, след като пресата и агресията на българите в предни позиции затрудни максимално сръбската отбрана, която капитулира в 54-ата минута.

Защитниците на домакините сгрешиха и след разбъркване в наказателното поле, Станислав Иванов си свали топката с глава и с хубав изстрел преодоля стража за 2:2. Шест минути по-късно сърбите отново поведоха с гол на Илич, но това не бе всичко в този мач. Националите показаха непримирим дух, не се отказаха да атакуват и в самия край на двубоя успяха да изравнят. Атанас Кабов напредна по левия фланг и с феноменален шут прати топката в далечния ъгъл за крайното 3:3.  

Втората приятелска среща между България и Сърбия ще се проведе на 27.02 (събота) от 13:00 часа отново на градския стадион в Ягодина. Юношите до 17 години на България се подготвят за Елитния квалификационен кръг за Евро 2016. Отборът е в Група 4 заедно с Германия, Холандия и Словакия. Домакин на турнира ще бъде Бундестимът в края на март.

Съставът на България: 1. Димитър Шейтанов, 21. Андреа Христов, 5. Александър Бастунов (56 - Светослав Петров), 4. Георги Костов, 3. Борислав Вакадивнов, 20. Кирил Николов (66 - Калоян Кръстев), 10. Владислав Жиков, 8. Иван Тилев (72 - Ангел Ангелов), 14. Димитър Костадинов, 11. Атанас Кабов, 19. Станислав Иванов