Юношите на "Ботев" (Пловдив) завършиха с 2 победи участието си в турнира "Евима-2013", който се проведе в турския курорт Анталия. При набор`98 "канарчетата" спечелиха служебно с 3:0 срещу Аланияспор, докато при набор 2001 размазаха с 5:1 Млад Динамовец.

При набор`98 двубоят започна равностойно, но в 15-ата минута, при единоборство за висока топка, футболист на Аланияспор си счупи ръката. Последваха претенции от страна на турците, които не бяха насочени към българския отбор, след което треньорът извади отбора си и по този начин "жълто-черните" записаха служебна победа. Нещата се развиха перфектно за възпитаниците на Румен Байрев, след като Кайрат, който беше трети в класирането, допусна изненадваща загуба от последния Океан и по този начин пловдивчани завършиха трети.

При набор 2001, в битка за 7-мо място, "Ботев" разби с 5:1 Млад Динамовец от Русия. "Жълто-черните" стояха много по-добре от съперника си на терена и заслужено завършиха турнира с победа. Хеттрик записа Димитър Пасков, а по едно попадение добавиха Димитър Тонев и Ивайло Павлов.

Тази вечер "канарчетата" се прибират в Пловдив.