Локомотив (София) ще опита да върне и двете си формации в Елитните юношески групи за следващия сезон, след като и 19-годишните, и 17-годишните спечелиха първите места в градските групи и победиха първите си съперници. Така се стигна до финалния бараж за Югозападна България и победителят ще получи място на заключителния етап на плейофите.

В старшата възраст Локомотив играе с ОФК Пирин (Благоевград), а при по-малките с Миньор (Перник). Играе се по два мача на разменено гостуване. Резултатите пък са доказателство за добрата работа на школата под ръководството на директора й Ивайло Аспарухов, който подобри селекционната политика и работата в отделните възрасти.

Куриозното е, че има голяма вероятност баражите при старшата възраст да се окажат безпредметни. Очакванията са на 3 юни на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС Елитната група U19 да бъде разформирована, а на нейно място да бъде създадена дивизия U21 с възможност за включване на четирима играчи над тази възраст. В нея ще бъде задължително участието на всички клубове от А група.

19-годишните ще играят в своите първенства в съответните зони. България ще бъде разделена на четири или шест зони за старшата възраст. Със сигурност в Северна България ще бъдат две, а за Южна също две или четири.


Финал за юношите (младша възраст):

Локомотив (София) - Миньор (Перник) - (първата среща е на 26 май, а втората - на 30 май). Двата мача са от 17:00 часа.

Финал за юношите (старша възраст):
ОФК Пирин (Благоевград) - Локомотив (София) - (първата среща е на 31 май, а реваншът - на 4 юни). И двете са от 17:00 часа.