"Радостен съм, че медиите проявяват такъв интерес към мен и Славия. Аз познавам българския футбол и новия ми клуб, а втората причина да съм тук е моят мениджър Мирчо Димитров, с когото се познавам от 100 години. Така обичаме да се шегуваме с него”, заяви при представянето си новият треньор на „белите” Александър Тарханов.
 
„Добре съм запознат с играчите на Славия. Знам, че тук има добри футболистите, част от тях млади и от школата на клуба. С нетърпение чакам първата тренировка, за да видя как работят футболистите. Не идвам на сляпо. Запознат съм с игрите на отбора. Гледах мачовете от предния сезон.
 
Имам предвид някои играчи за привличане, те са млади. Ще имаме нещо конкретно по този въпрос на лагера в Турция. Нуждаем се най-вече от халфове, които да движат играта.
 
Познавам международния футбол. Имам свое виждане за тактиката и ще се опитам да го наложа. Имам своя система на подготовка и се надявам това да проличи от работата ми.
 
Жереми Манзоро? Още не е дошъл, но ако дойде добра оферта за него, нямам против да бъде продаден. Засега обаче Манзоро е играч на Славия.
 
На три точки сме от третото място. Ще се борим за бронзовите медали. Смятам, че възможностите на Славия позволяват това.
 
В "А" група има добри играчи, но темпото е слабо. Ще се стремя да увелича головата ефективност на нашия отбор.
 
Как точно получих офертата от Славия? Към средата на декември в Москва дойде президентът Венцеслав Стефанов и разговаряхме. Той ме покани, дойдох в София. Премислих и приех предложението”, заяви 61-годишният специалист.