Треньорът на Металург (Скопие) Жикица Тасевски коментира изтегления жребий, който противопоставя тимът му срещу Локомотив (София) във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Наставникът сподели, че е близък приятел с кондиционния треньор на ЦСКА Иван Йовановски и даже е бил поканен и е присъствал на купона на "червените" за победата им над "Левски" с 3:1 на "Герена".

"Можеше да ни се падне и по-силен, и по-слаб съперник при жребия. Локомотив (Сф) е известно име в европейския футбол. Нашият отбор за втора поредна година ще играе в Европа. Завършихме втори в първенството на Македония и спечелихме купата на страната. Три кръга преди края все още бяхме в битката да титлата. За нашите македонски условия Металург има добър отбор. Спрямо българското първенство обаче македонското е с класа по-слабо. В състава ни има двама чужденци - един сръбски стопер и един черногорец", разказа пред "Гонг" треньорът на Металург.

"От днес сме на подготовка в планината Маврово, където ще изиграем няколко контроли с македонски тимове. А на 6 юли ще гостуваме на Партизан (Белград). Трудно ми е на този етап да кажа какви са ни шансовете срещу Локомотив, но сблъсъкът е в две срещи. Всичко е възможно", заяви Тасевски.

Той добави, че мачът в Скопие ще се играе на изцяло обновения стадион "Филип ІІ", а Металург не се радва на голяма и многобройна подкрепа от феновете.

"Железничарите" гостуват в първия мач на 14 юли и са домакини на реванша на 21 юли. /БЛИЦ