Бившата червена депутатка Татяна Дончева заяви, че БФС се ръководи от съдружници на мутрите. Лидерът на Движение 21 предложи дружествата да бъдат фалирани, а да се направят сдружения с нестопанска цел.

"Не е тайна, че всички силови структури притежаваха футболни отбори, и продължават да притежават. Също и други хора, които очевидно имат нужда от пералня за пари. Спомням си думите на Димитър Бербатов от прощалното му интервю, когато обяви, че се отказва от националния отбор. Намерих в него една сакрална фраза. В края на интервюто той между другото пуска едно изречение - "И ако все пак някога ви омръзне да ви лъжат и манипулират, ми се обадете, за да оправим българския футбол". Още никой не му се е обадил. Той обаче има предимството да живее в Англия и евентуално да му е все тази дали някой ще му се обади или не. Въпросът е, че на нас не ни е все тази. Очевидно в България проблемът започва с това дали искаме да имаме футбол. Българският футбол явно е сведен до това, което е сега - престъпни босове да са президенти, да има странни трансфери, в които очевидно става дума за пране на пари, но не и за купуване на играчи. Да няма какво да видиш, защото на игрището има куци коне. Да не знаеш коя офшорка притежава ЦСКА. Защо едни измислени играчи заменят други", попита Дончева, която гостува в студиото на bTV.

"Миналата година "Левски" изпрати четирима човека да бъдат продавани в Русия, а се оказа, че това най-вероятно е свързано с игри на "черно тото". Не знам кой в Азия залага на мачове между Микрево, Пирин (Гоце Делчев), Струмяни, Петрич...", продължи Дончева.

"Българският футболен съюз се ръководи в момента от онова златно поколение от САЩ`94. Обаче забележете, че те са партньори на ВИС и СИК от горе-долу от времето, когато бяха големи футболни звезди. Изходът е в желанието на футболните хора в България да се играе футбол, да се тренира футбол и да се гледа футбол, преди "черното тото", преди прането на пари, преди това дали ще продадем някой измислен бразилец. Кой демонстрира желание за оправяне на футбола? Венци Стефанов от СИК ли? Как го демонстрира - словесно? Футболният съюз не може да се ръководи от съдружници на мутрите от ранния преход! А се оказа, че златното ни поколение е такъв съдружник. Тези хора наистина си правят бизнес от това. Желаят да пребивават в креслата на БФС, но не и нещо да ръководят", нападна Дончева Борислав Михайлов и останалите управници на футбола ни.

Депутатката предложи как да се оправи българския футбол - "Хващате гьостерицата, смъквате ги данъчно, фалирате дружествата, правите ги сдружения с нестопанска цел, да не се дават стадиони на никакви футболни президенти, а да се използват европейски програми и средства на общините." /БЛИЦ