Най-важните футболни шефове от София са провели тайна сбирка, за да поискат намеса на държавата и Столичната община. Венцеслав Стефанов, Димитър Борисов, Николай Гигов и Тодор Батков скоро ще излязат с призив към властите. Стадионите се рушат, детско-юношеските школи отиват по дяволите, предупредиха четиримата.
 
Николай Гигов е бил домакин на безпрецедентната в историята на футбола ни среща, на която е било отчетено трагичното състояние на стадионите в София. “Българска армия” и “Локомотив” плачат за ремонт, двете съоръжения са публична държавна собственост.
 
В “Овча Купел” има проблем със спортния клуб Славия, който се шири в имота, дава кортове под наем и живее добре. “Герена” също има проблеми, там едната трибуна дори е свлачище.
 
Само Славия е собственик на стадиона си. Останалите три клуба не са, а ЦСКА бе в абсурдната ситуация да плаща наем за “Българска армия”, който бе обявен за негоден и не получи лиценз за есенния полусезон.
 
Клубовете най-вероятно ще помолят държавата за инвестиции в стадионите. Съоръженията се ползват от всички граждани, те са за хората, аргументираха се футболните шефове. /БЛИЦ