Тайнственият нов собственик на Спартак (Плевен) взе решение, което изигра важна роля още в първия мач от пролетния дял на шампионата в "Б" група, в който тимът падна с 1:2 като гост на Чавдар (Етрополе).

Неизвестният бос, за който се твърди, че е чужденец, наредил на треньора Красимир Бислимов да разкара новите попълнения, тъй като решил да не бъдат подписвани нови договори и да се разчита на състава от есента, разбра БЛИЦ.

При това положение наставникът нямал избор и казал на Евгени Игнатов и Петър Трифонов да си тръгват. Двамата бяха единствените нови попълнения в тима, на които Бислимов смяташе да разчита. В крайна сметка обаче той трябваше да ги разкара и заради решението на тайствения бос имаше проблеми още в първия мач. При отсъствието на Игнатов, който е юноша на ЦСКА, Спартак (Плевен) остана само с двама здрави нападатели - Владислав Василев и Станислав Иванов. Симеон Рудашки, Станислав Краев и Любомир Тодоров са контузени, а опитният Десислав Русев си тръгна след есенния полусезон.

При гостуването в Етрополе ясно се видя, че именно завършващият удар лиши Спартак от победата или поне равенството. В 43-ата минута Ивайло Раденцов даде преднина на тима, откривайки резултата. В 79-ата Иван Иванов изравни за Чавдар, като малко преди това гостите пропиляха отлична възможност да удвоят преднината си. В 75-тата минута младият халф Янислав Иванов получи перфектно центрирана по земя топка на няколко метра от голлинията, но не можа да направи най-елементарното и да подложи крак, за да я вкара за 0:2.

"Така е, като нямаме избор в атака. Евгени Игнатов беше отличен вариант, но новият собственик наредил да го освободят. Не само него, а и другото ново попълнение, което безспорно вдигаше класата ни - защитникът Петър Трифонов", коментираха фенове на Спартак пред БЛИЦ.

И точно, когато всички очакваха последния съдийски сигнал и срещата да завърши наравно, Йордан Етов донесе победата на домакините, реализирайки за крайното 2:1. Попадението падна чак в 4-ата минута на добавеното време.

След загубата Спартак (Плевен) сдаде второто място на "Раковски". Селекцията на Бислимов има 25 точки, а Чавдар (Етрополе) е шести с 22.