“Лудогорец” е безспорният хит във футболния ни елит. Тимът от Разград влезе в “А” група за първи път през лятото. Някои предричаха пълен провал, по-оптимистично настроените предсказаха пето, максимум шесто място. “Лудогорец” обаче взе, та се закотви на първата позиция, където ще зимува. На какво се дължат успехите? Вестник “ШОУ” успя да разгърне тайната...
 
Не добрият треньор, нито пък връзките със съдийството помогнаха на “Лудогорец” да изпревари грандовете ЦСКА, “Левски” и “Литекс” в есенното класиране. Нито пък милионите на Кирил Домусчиев. Да, без присъствието на бизнесмена днес отборът щеше да продължи да се лута из втората ни дивизия. Но има много примери, когато даден бизнесмен е отделял луди средства, ала каузата му в крайна сметка е хвръквала на вятъра. Забелязали ли сте, че през есента играчите на “Лудогорец”
 
тичаха
като коне
 
през всичките 90 минути на мачовете. Сякаш имаха по четири бели дроба! Никаква умора, никакво подгъване на коленете. И докато съперниците им “спукваха гуми” през последните минути, точно тогава разградчани даваха пълна газ. Мачкаха най-вече със страхотната си физика.
Разковничето на невероятната мощ у футболистите се дължи на стимулиращите вещества, които те поемат. В Разград се шушука, че докторът на тима тъпчел момчетата със стимуланти. Но не с какви да е, а с такива, които са напълно легитимни и разрешени. Защо останалите отбори не го правят? Много ясно! Кирил Домусчиев е собственик на фармацевтичния завод в Разград и шеф на компанията “Хювефарма” и дъщерната й фирма “Биовет”.Там се произвеждат активни фармацевтични субстанции и хранителни добавки, някои от които се приемат на специален режим от футболистите на “Лудогорец”. Ето какво разкри източник на “ШОУ” от концерна в североизточния град:
“В завода има специално звено от страхотни специалисти, чиято задача е да изработят субстанции и добавки за играчите. Ангажирани са и двама биолози от чужбина – германец и американец.
 
Немецът получава
около 10 000 евро
 
месечно. Именно той е човекът, който се грижи за производството на “витамините”, както ги наричаме разговорно.  Германецът е с две висши образования – биолог и фармацевт. Наричат го Специалния. Основната му задача е да поддържа физическата форма на състезателите чрез стимулантите, които им дава. Той е екипът му създадоха нов стимулант, който се вписва в нормативите на всички позволени вещества, които се приемат от спортистите преди състезания. Съставките му, които са няколко на брой, се пазят в тайна. “Лекарството” вече е използвано от футболистите на “Лудогорец” и резултатите са налице. В това се крие тайната на тяхната невероятна форма и най-вече – издръжливост. Стимулантът тепърва ще бъде налаган на пазара и ще бъде пласиран в доста европейски и световни отбори – не само футболни. В България обаче въпросното вещество няма да бъде разпространявано в други клубове. Поне на този етап. Мисля, че може сами да си отговорите на въпроса “Защо само в “Лудогорец”.
В началото обаче, докато бъде установено процентът на съотношението на съставките, някои футболисти са имали проблем.
“Беше в средата на септември. Преди един от мачовете ни дадоха да пием от тези хапчета. Някои не се почувстваха добре. Мирослав Иванов – Шуменския Деко,
 
се оплака от
главоболие и
сухота в устата
 
Други споделиха, че се уморяват бързо и имат леко сърцебиене. Около две седмици не пихме нищо. После, когато ни дадоха отново от този илач, направо се преродихме. Не може да си представите как се чувстваме. Имаш усещането, че можеш да изкачиш и Еверест на един дъх. Пълниш се със сили и с невероятна енергия. В същото време сърцето ти е спокойно. Психиката – също. Липсва напрежение и напрегнатост. Как да го кажа – хем си като Робокоп, хем си и спокоен и най-важното – невероятно концентриран. Шефовете настояха да мълчим и да не споделяме на никого. Даже и вкъщи не смеехме да кажем на жените и приятелките си. Те обаче забелязаха, че има нещо, защото въпросният стимулант действа страхотно и на ерекцията! Както във футбола, така и в секса не знаем какво е умора”, разкри един от футболистите на “Лудогорец” пред вестника на народа.
 
Физическата мощ на разградчани си пролича най-вече в решителния мач за първото място с ЦСКА от последния есенен кръг. Двубоят се игра в Борисовата градина, а “червените” поведоха за отрицателно време с 2:0. През втората част обаче домакините рязко намалиха оборотите, а гостуващият тим заигра така, все едно току-що е излязъл на терена. И рамките на пет минути от заключителната част резултатът стана 2:2.
Като не питат какво пием, казваме: “Абе, някакви аспиринчета”, защото никой не знае името на лекарството. Те ни го дават в шепата и нямаме представа как се казва”, разправят играчите.
Именно “аспирините” е новото отрицателно име на разградчани. Официалното нарицателно прозвище на отбора е “орлите”, но самите играчи се наричат “аспирините” по подобие на бившия тим на Димитър Бербатов – “Байер” (Леверкузен).

В българското футболно първенство допингконтролите са рядкост. Такива се правят само след дербита. Непосредствено след края на двубоя ЦСКА – “Лудогорец” по двама играчи от отборите бяха привикани да дадат урина. Резултатите излязоха и всички бяха отрицателни. Но в Борисовата градина вече се опариха. Костадин Стоянов гръмна с допинг след мача с “Левски”. В Разград обаче са чисти и напълно спокойни, защото там действат професионалисти.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ/ШОУ