Оферта за шоково смъкване на цената на ТВ правата на "А" група развали летния отдих на футболните олигарси. Собствениците на ЦСКА Иво Иванов, на Локо (Сф) Николай Гигов, на Сливен Йордан Лечков и представител на Тодор Батков се събраха спешно да бистрят кризисната ситуация, съобщава "7 дни спорт". Тя е породена от отказа на притежателите на тв правата на "А" група Ринг.бг и ПРО.бг да плащат по близо 7 милиона лева на година.

Американските акционери в двете медии са на мнение, че родните клубове не изпълняват задълженията си по договора за правата, като не осигуряват никакви условия за добро излъчване. Отначало шефовете на двете медии умували тотално да се откажат от показването на елитната ни група, но от страх от неустойки предприели компромисен вариант с намаляване на сумата наполовина.

Безобразното състояние на стадионите е основната причина cобствениците на тв правата на "А" група да искат да се откажат от тях. Миналия сезон дори на "Васил Левски" не е имало възможност "Ринг.бг" да направи такова излъчване, каквото медията е искала. От телевизията са предали на БФС оплакване от над 50 страници, в което подробно е описан проблемът. Хората, които наляха 6 500 000 лева в касите на професионалните ни отбори, твърдят, че техните журналисти работят на част от стадионите при реална опасност за живота им./БЛИЦ