Телевизията, носител на правата за излъчване на мачовете от “А” група”, заплашва болшинството от клубовете в “А” група с някакви санкции. Причината – неизпълнение на точка от договора между клубовете и електронната медия за предоставяне на различни удобства на телевизията за излъчване на мачове.

Всички са съгласни, че състоянието на стадионите в България е ужасяващо. Изключенията са много малко. Ring.BG и Pro.BG обаче имат и един друг договор, въпреки че не са го подписали. Това е контрактът им със зрителите на въпросните мачове.

А хората, които застават пред екрана, за да наблюдават мачовете от “А” група искат и компетентен и безпристрастен коментар. Точно тук обаче двете телевизии издишат. Срещите на двата гранда се коментират с ясно изразена пристрастност. Това дразни неутралния зрител, както и феновете на съответния противник на ЦСКА и Левски.

Освен това коментатор на мачовете на единия от двата гранда вече два сезона се опитва да ни убеди, че правилното българско произнасяне на числото 14 е “четарнайсе”. Пълно безумие пък е практиката да се прекъсва директното излъчване на футболна среща по една от двете телевизии, за да се покажат на живо изявленията на футболистите, играли в мач, излъчен по другия канал.

Зрителите имат право да изискват от телевизията, която излъчва мачовете от “А” група, така както медията изисква от клубовете. Все пак целият този продукт “Български футбол” е предназначен за феновете. Време е двете телевизии, притежатели на правата за родния шампионат, да погледнат в собствената си градинка и да отстранят плевелите. Ползата ще бъде обща.
Веселин Русинов, БЛИЦ