Юношеският национален отбор на България до 17 години загуби от Швеция с 1:3 във втория си двубой от първия квалификационен кръг за Евро 2017. Двубоят на стадион "Раахен Урхейлупуисту" в Раахе беше равностоен до 46-ата минута, когато Тихомир Димитров получи червен картон, което се оказа решаващо за крайния изход.

През първата част националите застрашиха вратата на съперника на няколко пъти, но стражът Тенандер отрази ударите на Ияд Хамуд и Илия Груев. Вратарят на България Лалев също трябваше да се намесва при изстрел на Саебьо.

Второто полувреме започна кошмарно за възпитаниците на Александър Георгиев. В 45-ата минута Тихомир Димитров получи директен червен картон за фаул срещу Крона, а Финдел откри резултата в полза на Швеция от пряк свободен удар. Шведите се възползваха от численото си предимство и пет минути по-късно Крона отбеляза за 2:0.

В 65-ата минута националите върнаха едно попадение. Груев асистира на Джошкун Теменужков Михайлов, който преодоля Тенандер за 1:2.

Три минути по-късно резервата Мавана реализира за крайното 3:1 в полза на Швеция.

Във временното класиране България има актив от 3 точки. Лидер е Швеция с 6 точки. Тимовете на Грузия и Финландия са без точка, но и с мач по-малко.

По силата на регламента първите два тима от общо 13-те групи, плюс петте трети отбора с най-добри показатели в мачовете срещу водачите в своя поток, продължават за Елитния кръг, който ще се проведе през пролетта на 2017 година.

Следващият и последен двубой на България от група 8 е срещу домакините от Финландия. Срещата е на 3 октомври, понеделник, от 13:00 часа на стадион "Раахен Урхейлупуисту" в Раахе.

Съставът на България U17: 1. Христо Лалев, 4. Ангел Каракашев, 15. Валентин Иванов, 5. Тихомир Димитров, 2. Иво Димитров, 6. Илия Груев – к., 8. Стефан Гаврилов, 10. Лъчезар Йорданов, 11. Ияд Хамуд (Кристиян Димитров, 58`), 9. Джошкун Михайлов Теменужков (Преслав Боруков, 73`), 7. Митко Митков (Мартин Михайлов, 58`)  
Селекционер: Александър Георгиев