Пирин (Гоце Делчев) победи с 3:2 Черно море в здрав мач, в който имаше доста емоции и много мъжки футбол. По време на двубоя треньорът на неврокопчани Тенчо Тенев влезе в контакт с публиката в сектора зад скамейката на домакините, а след срещата обясни каква е била причината за това.

"За първи път си позволих да вляза в диалог с публиката, защото не мога да приема, че когато отборът води с 1:0, вместо да подкрепят Пирин, някои хора псуват мен и играчите. Знам, че не е правилно моето поведение и се извинявам за постъпката си, но на онези, истинските фенове, които подкрепяха отбора през целия мач, а не на другите, които псуваха тима. Знам, че е грешка, знам, че не е правилно и не трябва да им обръщам внимание на тези зрители, но не може, когато обичаш отбора, а още повече, когато води в резултата, ти да псуваш футболистите и треньорите. Аз това не го приемам. Това бе моята емоционална реакция в момента. Аз също имам емоциии и в един момент, когато си позволиха някои приказки по адрес на майка ми и други думи около играчите, не можах да издържа и отвърнах в същия дух като тези, които си позволиха подобни приказки", коментира Тенев пред БЛИЦ.

"Тук става въпрос за отделни единици хора, за които явно каузата „Пирин“ не значи нищо и са дошли на стадиона, за да сеят интриги, за да злословят по адрес на отбора и да правят всичко възможно да се изостря обстановката. Това едва ли има някой да приеме като нормално поведение, още повече за хора, които твърдят, че обичат отбора", продължи спецът.

"Благодаря на феновете в Сектор „Б“, които за пореден път показаха как отборът трябва да се подкрепя и да се дава всичко от себе си, за да се вдъхне кураж на момчетата“, каза още треньорът на Пирин Тенчо Тенев.

От ръководството на неврокопчани също изразиха недоумение от поведението на някои запалянковци, което провокира реакцията на наставника. Според председателя на УС на клуба Антонио Сакаджийски Тенчо Тенев е реагирал според създадената обстановка, след като не е издържал на поредната ударна доза цинизми.

„От доста време се опитваме да подканим някои запалянковци да променят своето държание и да не се създава излишно напрежение, да бъдем единни в подкрепата си за отбора. Явно обаче тези хора имат свои лични цели, които преследват и само думите им, че подкрепят Пирин остават нещо празно и единствено външно позиране. Явно в тях винаги позицията е „анти“ – да са против всичко и против всички, независимо от това дали е добро, или лошо. Тенчо Тенев реагира на тези хора, но все пак всеки има праг на търпимост и аз мога да го оправдая, след като бе залят с обидни думи. Още повече в един момент, когато всички на трибуните трябваше да сме единни и да даваме сили на момчетата, а не да сеем още напрежение, което и без това не бе малко по време на мача“, коментира клубният шеф.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА