Треньорът на Пирин (Гоце Делчев) Тенчо Тенев благодари на феновете на тима за подкрепата от трибуните в срещата с "Ботев" (Пловдив), загубена с 0:1 след гол в 90-ата минута. Наставникът излезе със специално изявление, което от пресцентъра на новака в "А" група изпратиха до БЛИЦ.

"Бях чувал много за публиката на нашия отбор преди да дойда в Гоце делчев, но в събота момчетата от сектор "Б" надминаха очакванията ми. Поклон пред тях от мен и момчетата. Поклон пред тези фенове, които показаха как трябва да се подкрепя любимия отбор. Загубихме по нелеп начин, от което наистина всички – отборът и хората, които обичат тима, няма как да не ги боли, но разбрахме, че имаме силна любов и подкрепа, която дава сила. Момчетата от сектор "Б" успяха да надвикат и да се противопоставят достойно на една легендарна агитка като тази на "Ботев" и показаха, че Пирин наистина е над всичко, а не само един гол лозунг", коментира Тенев.

"Съжалявам обаче за онези зрители, които независимо от това, че изиграхме най-силния си мач ни освиркваха, имаше обидни подмятания към всички нас - треньори, играчи и ръководство. Жалко за такива хора, които твърдят, че обичат отбора, но явно това са голи думи. Вярно е, че може да има критика, но едва ли по време на мач отборът вместо да бъде подкрепян в тежкия момент се прави всичко възможно да бъде смазан. Момчетата се раздадоха на терена и показаха срещу сочения предварително за фаворит отбор на "Ботев", че не само не му отстъпват, но и го надиграха. Това обаче явно не се хареса на някои ите не го видяха. Вярно е, че всеки иска отборът да победи, но понякога това не се случва, за което и шансът в случая ни обърна гръб не успяхме да отбележим въпреки всички наши опити и създадените ситуации. В крайна сметка загубихме. Това обаче едва ли трябва да провокира обидни подвиквания от нашите "доброжелатели" и претендиращи за обич към тима зрители. Наистина жалко за тях. Нека те си живеят в техния свят, пък ако решат да излязат от него, нека се поучат от сектор "Б", който независимо от всичко се раздаде и даде всичко момчетата на терена да усетят подкрепата му", сподели спецът. 

"Нека се поучат от агитката на "Ботев", която въпреки неубедителната игра на своите нито веднъж не отправи обидни реплики към играчите, напротив и тя не спря да пее и да дава сили на отбора. Именно те и публиката от сектор "Б" са истинските фенове, които не само говорят велики и високопарни слова, а ги подплътяват с думи. Всичко останало е излишно. Именно заради такива като тях си заслужава да излезеш в следващия мач и да се раздадеш до последни сили. Ние можем да обещаем на всички истински привърженици на Пирин, че ще продължим да го правим във всички наши мачове, защото в името на отбора и в името на тях си заслужава", завърши наставникът на Пирин (ГД), който утре от 16:00 часа гостува на Монтана в мач от 8-ия кръг на "А" група.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА