Лудогорец даде първа пресконференция след старта на зимната подготовка за новата година. На брифинга присъства изпълнителният директор Ангел Петричев, треньорът Георги Дерменджиев и капитанът Светослав Дяков. Въпросите към Петричев бяха насочени към зимната селекция, входящи и изходящи трансфери. Шефът опита да оригиналничи с част от отговорите, като не влезе в никаква конкретика.

"Има много голям интерес към наши играчи от много различни дестинации и първенства. Оферта, която вкарваме в графата сериозна, все още не сме получили. Затова заминаваме с тези момчета в Турция и те ще бъдат тези, които ще изнесат пролетния дял от първенството. Надявам се да видите още по-силен Лудогорец с познати лица", заяви Петричев.

"Трансферът на Терзиев в Лацио беше интересно четиво по коледните празници за кафе. Запитвания - много, наистина много от най-различни дестинации, но конкретна оферта не сме получавали за никого", допълни шефът.

На въпрос, за каква най-ниска сума ще се раздели Лудогорец с даден футболист, Петричев отговори: "Това не е плод зеленчук. Няма как да кажа цифра. Това са сложни преговори. Вижте, нямаме необходимост да продаваме футболисти на всяка цена само и само да докажем на някого на инат, че ние можем да правим трансфери. Повярвайте ми, можем да правим трансфери. На първо място обаче ни е важен отборът, на второ място - изкарахме добри приходи през миналата година. Ние имаме изключителна финансова стабилност. Нямаме необходимост да продаваме, за да вземем някой лев и да покрием други разходи. Днес съвсем реално сме заложили в бюджета приходи от малко над 1 милион лева. Това не е оптимистична цифра или прогноза, а очакване."