Черно море приема Левски в двубой от 22-ия кръг на "А" група. Срещата на "Тича" започва в 13:00 часа и ще бъде следена на живо в БЛИЦ, както и излъчвана по Диема Спорт. "Сините" ще опитат да скъсят дистанцията от лидера Лудогорец, но двубоите във Варна за тях винаги са трудни.

Битката ще бъде тежък тест за тима, но най-вече за треньора Стойчо Стоев. Все по-усилено се говори за негова смяна с Вили Вуцов, а нищо чудно една грешна стъпка срещу Черно море да му коства поста.

Специалистът ще направи промени в сравнение със загубената от Лудогорец среща и на терена като десен бек ще започне Сашо Александров, а пред него на фланга ще действа Прохазка. В средата на терена се завърща Джереми де Ноойер, а от сметките отпадат Франсис Нар и Мехди Бурабия.

Треньорът на Черно море Никола Спасов пък ще може да разчита на възстановения си основен нападател Бакари.  Той и Матиас Курьор са главните опасности пред синята отбрана.

Трима бивши играчи на Черно море ще излязат на терена срещу "моряците". Това са Сашо Александров, Александър Александров и Мехди Бурабия. С екипа на домакините пък срещу Левски ще излязат бившите футболисти на тима Борислав Стойчев и Симеон Райков.

Двубоят е очакван с голям интерес от феновете, като 1500 ще подкрепят гостите от София, а над 4500 ще дерат гърла за домакините.



more1.jpgЧерно море - Левски
13:00 часа, Диема Спорт
Варна, ст. "Тича"
Съдия: Станислав Тодоров



Вероятни състави:
Черно море: Георги Китанов, Даниел Георгиев, Пламен Николов, Борислав Стойчев, Михаил Венков, Тодор Паланков, Иван Вълчанов, Георги Илиев, Матиас Курьор, Бакари, Симеон Райков
Контузени: Траян Траянов, Стефан Станчев
Наказани: Марк Клок, Стенио
Треньор: Никола Спасов

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Александър Александров, Лукин, Сашо Александров, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Венци Христов
Контузени: Деян Иванов, Джъстин Менголо
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев

Любопитни факти:
*Черно море няма отбелязан гол в последните си три мача от "А" група

*Левски е в серия от четири поредни победи срещу "моряците" в първенството

*Черно море спечели повечето си точки този сезон като гост

*Левски взе само една точка в последните си четири гостувания в "А" група

*От началото на сезона най-много голове са вкарани в мачовете на Черно море - 43

*В мачовете на Левски този сезон са отбелязани най-малко голове - 25

*Черно море няма равен като домакин от началото на първенството

*Левски е отборът с най-малко допуснати голове в "А" група

*Черно море е отборът с най-малко отбелязани голове като домакин - 8

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!