ЦСКА влиза в тежка серия от мачове след паузата в първенството заради участието на националния отбор в Лигата на нациите. Червените подновяват шампионата с домакинство на Пирин. Мачът с благоевградчани е на 3 октомври, понеделник, от 17:30 часа.

След това идва трудното – от 10 октомври до 1 ноември на възпитаниците на Саша Илич предстоят цели 5 гостувания в провинцията в рамките на 20 дни.

На първата дата армейците имат визита на Лудогорец. На 19 октомври е мачът срещу Ботев Пловдив в Коматево. Тази среща е отложена от 5-ия кръг, тогава не се състоя по искане на ЦСКА. 4 дни по-късно идва гостуването на Ботев Враца, което е в неделя, 23 октомври. Извънстоличната обиколка продължава с мач в Кърджали срещу Арда – на 28 октомври, петък, и приключва с друг тежък двубой – срещу Локо Пловдив на „Лаута“ на първи ноември. В този период ЦСКА има само едно домакинство – на Хебър на 15 октомври, пише "Тема Спорт".

До момента в шампионата червените три пъти са играли извън „Армията“, като имат само един измъчен успех – с 1:0 над последния Спартак Варна. В останалите 2 срещи направиха 1:1 с Локо Сф и загубиха с 0:2 от Левски.