Районният съд във Варна наложи забрана на фен на Черно море да посещава футболни срещи на „моряците“, съобщиха от пресслужбата на съда.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 24-годишният варненец е признат за виновен по обвинение в причиняване на средна телесна. На подсъдимия е наложено наказание „пробация“, като в продължение на 6 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично. За същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Инцидентът, за който е осъден варненецът, е станал на 29 май 2022 година по време на градското дерби между Черно море и Спартак (Варна) от Елитната група до 17 години, завършило 1:0 за домакините. След футболната среща възникнало спречкване между агитки на отборите, като подсъдимият младеж с нанесен удар е причинил средна телесна повреда на друг участник в мелето.

В резултат на деянието пострадалият е получил счупване на челюстта, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето и говоренето за период от около два месеца. Според параметрите на одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са направените по делото разноски за близо 500 лева. Съдебният акт е окончателен.